Category Archives: Ramadhan 2010

Mee chinese style ?

Ha, balik je dekat2 area umah, aku pun decide nak makan kat satu restoran Cina Muslim ni. Ni 2nd time makan kat sini. Restoran ni baru je beroperasi. Food dia boleh tahan gak la dgn rege dia. Tak mahal tak murah. Sedang2.. dan ada rasa. Cuma kena pandai pilih. Masa 1st time dulu aku order ape ntah. Mcm makan mee yg halus tu dia taruk kicap jek .. huh tak best langsung. Tapi asben aku order nasik kam heong sedap pulak.
Ni gamba restoran tu. Ok jugak interiornya. Salah satu menu dia, nasik itik. Boleh pilih nak peha atau kepak. Rege lam area RM12- RM15 rasanya. ada bran ? 😀

 
Ni makanan aku. Nama dia .. err err.. aku lupa heheh sorii .. susah betul nak ingt sebb ada nama2 chinese sket. Basically makanan ni ada koey teow dgn mihun yg halus2 tu digoreng. Pastu campo kuah.Ada sampah sarap sket  mcm udang, fishcake, sayur2 (fresh). Best ! Rege pun tak mahal . Dlm RM6 semangkuk. Kenyang ! Alhamdulillah.

Sebelum balik tu sempat jugak amik gamba depan kedai ni. Dah nak tutup sebb to dorang switch off lampu depan tu ..

Traffic Jam & Buka Puasa

Entry kali ni nak guna bahasa rojak la pulak hehe .. 
Biasanya dlm bulan puasa ni, most companies akan bagi pelepasan awal utk staff balik berbuka. Biasanya dlm pkul 4.30 camtu. Betul kan ? tapi tidak bagi kitorang.. keje tetap keje cam biasa. balik sama je .. 8-8. owh lupa nak gtau, kitorang keje shift. 24 hours sini mmg ada org. So takde can la nak balik awal. Berbuka je la kat depan komputer ni dgn member2 sebelum sambung kje lagi beberapa minute nak balik.
Semalam petang hujan kat KL lebat kan ? dari atas opis aku nampak traffic jem gegila dari Jln Semantan ke KL. Masa tu lam kul 6.30 ptg. Mesti ramai yg berbuka lam kete je. Ada hikmahnya jugak kitorang balik lambat sket so takde la berasak2 menempuh jem. Dgn penat puasa lagi .. alih2 kena berbuka lam kete.. uishh tak dapek la .. 
Nasib la member aku dah pegi beli kuih2 sket utk berbuka nnt. Makan ala kadar je .. sebb nak balik dah .. Nnt balik baru carik nasik .. ni  menu kitorang tong2.. rasa sorang sket..

Sempat jugak aku meng snap gamba 2 orang (sebb manusia takleh guna ekor 😀 ) kumbang , teammates aku .. Azri and Hadi

1 Ramadhan

Assalamualaikum wbt.
Hari ni 1 Ramadhan.. kebetulan saya dah off day. So just stay@home and relaxing hehehe. My kids has gone for a nap so I steal a lil time to online.. :) How is your day so far ? Good ? tired ? exhausted ? Hopefully you guys are doing fine till the end. Always remember, Ramadhan is month of testing, a madrasah to empower your strength mentally and physically. If you manage to catch it up, then you will be 1 step better. Have a good Ramadhan ahead. God Bless ~