10 Hari Selepas Kelahiran

    Selepas hari yang mendebarkan buat kami sekeluarga, berkat doa kudus kalian semua yang ada our baby shows good signs. Jutaan terima kasih kami ucapkan.. Budi baik anda semua akan kami kenang sampai akhir hayat *tears.. 2nd attempt untuk dapatkan air tulang belakang masih belum di buat lagi. Masih put on hold  until further notice.
   Semalam kitorang pegi tengok baby. Update tahap kesihatan baby.

  •  doctor dah remove respirator yang masuk ke lung dia. Sekarang hanya pakai tiub oksigen letak hidung je. It shows she can breath on her own. Good job my girl ! I know you can make it.
  • blood pressure is more stabil. previously up to 186 but now around 160
  •  she’s fasting since early morning because there is thick phlegm when they remove the tube. so puasa will dried it out. But doctor gives her special milk for her stomach but not ebm. Aku pun tak sure susu apa tapi nurse cakap ini untuk perut dia bila dah ok akan di beri ebm balik. cian baby…
  •  badan dia dah nampak ada isi sket kalau tidak kering je nampak tulang-tulang. dah le kecik comey je
  • overall performance improving… :)

Balik tu kitorang pegi JPN. Register nama baby. Sempat juga, abang JPN tu ngusik.

Abang JPN : “awak ni sapa ? “
Aku :  “saya ni mak baby “
Abang JPN : “bukan dalam pantang ke  ? ” Boleh eh jalan laju-laju ? “
Aku : (dlm hati) .. takkan la aku nak jalan macam pengantin bang oii..

Secara rasminya dah ada nama.. tapi tak nak la advertise satu duniakan .. (macam la satu dunia baca blog aku heheh) .. nama timang-timangan nya “Bree” singkatan dari Sabreena (bukan nama penuh 😀 ) ~ supaya kami dan dia bersabar menempuh dugaan dan cabaran ni. Semoga kami juga sama-sama kuat untuk terus bertahan…

3 Responses to 10 Hari Selepas Kelahiran

  1. ???????? tinie???????? ??•???

    wah
    bagus bagus
    baby sangat kuat
    happy dengar baby dah semakin OK
    :)

  2. waaa su, igtkan nak panggil dia sab sempena nama sab.. hahahahaha perasan!!! 😀

  3. sedap nama timangan baby….
    seronok dpt tau bree dah semakin sihat, ibunya pun kena jaga kesihatan jugak yer..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*