Monthly Archives: August 2010

Janji Kekasih ~ Zehra

sapa tgk cite ni ? angkat tangan.. jgn memalu heheh.. memula dulu tgk gitu2 je.. lately ikut gak.. lama2 mcm best.. walopun maybe tak la sebest Nur Kasih tapi cite ni ada kekuatan tersendiri. Character yg masing2 kena dgn actor. 
Episode tadi yg paling mengharukan.. baru nampak Aliya tu mmg suka kat Syah sampaikan nangis kat luar bilik masa Karina on the phone dgn Syah.. Pergh tetiba lak emo ni huhu.. I love the background music…

ketulusan hati-marshanda

Kad Raya

When was the last time you received kad raya ? I mean the real one not e-card, virtual card or online. I received one last 3 days. It changed my mood. I feel glad of course and touched. Doesn’t matter who’s the sender. Why ? with today’s modern technology, I bet a lot of people prefer to send the online card. It easy, simple and fast.
I still remember those days, when Hari Raya is just around the corner, me and my friends will rush to this chinese shop to buy Raya Cards after school. We just scattered everything around, looking for a good one heheh… First in the list will go to teachers normally cost us around 20 cents each. Then to friends. We used to mesmerize with music card 😀 .. Open and close thousand times till the owner need to wrap it up 😀 But that one is normally for couples so we dont’ really bothered. In school, we will exchange the card among us. For those who is more popular, will receive more cards. And basically the pantun is just all the same.. But still, we are happy indeed.
As time past by, I hardly received the card anymore. People nowadays tend to just send it online. But for me, those you send you the physical card, is actually dearly thought of you. It takes effort to buy, write, and post it. Not mention he has to put the stem (although it cost you only 50 cents). It thoughts that matter…
Pecah kaca
Pecah gelas
Sudah baca
Harap balas

What Diet ?

Yes, EV Diet. This diet is specially designed for those who dream of curvy dovey shape like Beyonce. It’s risk no life and totally FOC. Wanna give a try ? Anyone ?
Just kidding hehehe .. this EV diet is actually for my daughter as advised by her pead (

paediatrician). She actually suffer from 1 week of high fever and purging on and of. The first 3 days I brought her to GP (General Practitioner). But they just gave us some paracetamol and antibiotic. It doesn’t show any good after couple of days. On the 5th day, we decided to bring her to Pantai Hospital. We insist to see specialist instead of GP. Thanks to doctor Mahinder Singh (Formerly Chief Paediatrician, Ministry of Health). Not that my girl cure instantly hehe .. But he run through checkup quite detail and explain it well. Well org dah berpengalaman lamakan hehe.. 

What cause of this ? there is some virus called EV (not sure full name) has infected her. Her intestine become reddish and very sensitive. So she need to consume a very basic and minimal food for 4 days in row. See below. Only 2 oz per feed. Pity her .. she look very tired and weak. 
Tomorrow is 4th day. And we got 2nd appointment. Please pray for my Little Rania :(

Mee chinese style ?

Ha, balik je dekat2 area umah, aku pun decide nak makan kat satu restoran Cina Muslim ni. Ni 2nd time makan kat sini. Restoran ni baru je beroperasi. Food dia boleh tahan gak la dgn rege dia. Tak mahal tak murah. Sedang2.. dan ada rasa. Cuma kena pandai pilih. Masa 1st time dulu aku order ape ntah. Mcm makan mee yg halus tu dia taruk kicap jek .. huh tak best langsung. Tapi asben aku order nasik kam heong sedap pulak.
Ni gamba restoran tu. Ok jugak interiornya. Salah satu menu dia, nasik itik. Boleh pilih nak peha atau kepak. Rege lam area RM12- RM15 rasanya. ada bran ? 😀

 
Ni makanan aku. Nama dia .. err err.. aku lupa heheh sorii .. susah betul nak ingt sebb ada nama2 chinese sket. Basically makanan ni ada koey teow dgn mihun yg halus2 tu digoreng. Pastu campo kuah.Ada sampah sarap sket  mcm udang, fishcake, sayur2 (fresh). Best ! Rege pun tak mahal . Dlm RM6 semangkuk. Kenyang ! Alhamdulillah.

Sebelum balik tu sempat jugak amik gamba depan kedai ni. Dah nak tutup sebb to dorang switch off lampu depan tu ..

Traffic Jam & Buka Puasa

Entry kali ni nak guna bahasa rojak la pulak hehe .. 
Biasanya dlm bulan puasa ni, most companies akan bagi pelepasan awal utk staff balik berbuka. Biasanya dlm pkul 4.30 camtu. Betul kan ? tapi tidak bagi kitorang.. keje tetap keje cam biasa. balik sama je .. 8-8. owh lupa nak gtau, kitorang keje shift. 24 hours sini mmg ada org. So takde can la nak balik awal. Berbuka je la kat depan komputer ni dgn member2 sebelum sambung kje lagi beberapa minute nak balik.
Semalam petang hujan kat KL lebat kan ? dari atas opis aku nampak traffic jem gegila dari Jln Semantan ke KL. Masa tu lam kul 6.30 ptg. Mesti ramai yg berbuka lam kete je. Ada hikmahnya jugak kitorang balik lambat sket so takde la berasak2 menempuh jem. Dgn penat puasa lagi .. alih2 kena berbuka lam kete.. uishh tak dapek la .. 
Nasib la member aku dah pegi beli kuih2 sket utk berbuka nnt. Makan ala kadar je .. sebb nak balik dah .. Nnt balik baru carik nasik .. ni  menu kitorang tong2.. rasa sorang sket..

Sempat jugak aku meng snap gamba 2 orang (sebb manusia takleh guna ekor 😀 ) kumbang , teammates aku .. Azri and Hadi